Thumbnail

Μύρισε Πάσχα: Έχουμε τη συνταγή για το πιο φανταστικό γαλακτομπούρεκο που λιώνει στο στόμα Μύρισε Πάσχα: Έχουμε τη συνταγή για το πιο φανταστικό γαλακτομπούρεκο που λιώνει στο στόμα

Το Kitchen Island και το MyLife σε συνεργασία με το METRO σού δίνουν τις νοστιμότερες προτάσεις
Στην Κύπρο, το Πάσχα είναι παράδοση γι’ αυτό και την εβδομάδα που διανύουμε τα σπίτια μας αλλά και των γειτόνων μας μυρίζουν αρώματα από υπέροχες πασχαλινές συνταγές.

Αν είσαι στη διαδικασία προετοιμασίας για τα πασχαλινά τραπέζια, μη παραλείψεις το γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Ο λόγος, φυσικά, για το γαλακτομπούρεκο και εσύ μπορείς να το φτιάξεις ακολουθώντας την υπέροχη συνταγή που βρήκαμε πιο κάτω.

Υλικά:

·        1 πακέτο φύλλο κρούστας

·        150 γρ. φρέσκο βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)

Για την κρέμα:

·        8 φλ. τσαγιού γάλα

·        2 βανίλιες

·        6 αυγά

·        1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

·        1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

·        2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο κρύο

Για το σιρόπι:

·        3 φλ. τσαγιού ζάχαρη

·        2 φλ. τσαγιού νερό

·        1 λεμόνι (τον χυμό του)

·        1 κομμάτι ξύλο κανέλας

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 5-6 λεπτά.

Σιγοβράζουμε το γάλα μαζί με τη βανίλια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Στη συνέχεια το αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη κρέμα στην άκρη μέχρι να κυρώσει καλά.

Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 25×40 εκ. Στρώνουμε στο ταψί 6 φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα φροντίζοντας να εξέχουν από το ταψί περιμετρικά. Αδειάζουμε και στρώνουμε ισομερώς τη κρέμα στο ταψί. Γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα, πάνω στο μείγμα και τα αλείφουμε με βούτυρο.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα καλά ένα-ένα. Μπαίνουμε με μια σπάτουλα τις άκρες των φύλλων στη βάση του ταψιού. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε την επιφάνεια σε κομμάτια, προσέχοντας να μη βγει έξω η κρέμα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο που έχει περίσσεψε.

Ψήνουμε το γλυκό μας στο προθερμασμένο φούρνο -στη κάτω σχάρα στις αντιστάσεις- για 50-60 λεπτά  περίπου ή μέχρι να φουσκώσει και ροδίσει.  

Το Kitchen Island και το MyLife σε συνεργασία με το METRO, μάζεψαν τις 10 καλύτερες συνταγές με τις οποίες θα ξετρελάνεις οικογένεια και φίλους αυτές τις μέρες. Φλαούνες, τσουρέκια, μπισκότα, γλυκά και φαγητά που θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους. 

Φυσικά στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Μύρισε Πάσχα» θα βρεις όλα τα tips για να μην σπάσει ούτε ένα αυγό φέτος στο βράσιμο, ιδέες για να τα διακοσμήσεις με φαντασία και φυσικά έξυπνες συνταγές για να «εκμεταλλευτείς» φαγητά και γλυκά που ίσως περισσέψουν και να δημιουργήσεις νέα, νόστιμα πιάτα.  

Μπορείς να πατήσεις εδώ για να δεις αναλυτικά, όλες τις συνταγές.

 

Home